Gegužės 25 dieną, ketvirtadienį, 4-8 klasių mokiniai išvyko į ilgai lauktą kelionę į Druskininkus. Abi edukacinės veiklos buvo organizuojamos ,,Kultūros paso“ lėšomis. Pirma edukacija vyko Druskininkų miesto muziejuje. Mokiniai sužinojo, kokiomis transporto priemonėmis žmonės keliaudavo anksčiau, ar jos labai skiriasi nuo šiandieninių, taip pat apie Druskininkų miesto transporto istoriją, pagilino žinias apie sparčią technologinę raidą, patys iš veltinio gamino pakabukus-oro gaiviklius.

Antroji veikla-pažintis su virtualiu gidu Brainu Trainiumi, kuris pakvietė dalyvauti smagiame iššūkyje-interaktyvioje ekskursijoje, kuri kvietė pažinti Druskininkus, susipažinti su miesto istorija. Mokiniai turėjo įminti užuominas, atrasti paslėptas – detales ar objektus, atsakyti į klausimus ir įveikti nemenką atstumą Druskininkų gatvėmis, miškais, keliukais.

Paskutinė ir pati įspūdingiausia pramoga -,,Lynų kelias“. Mokiniai kėlėsi vieninteliu Lietuvoje lyniniu keltuvu nuo ,,Vandens parko“ iki ,,Snow Arenos“, gėrėjosi nuostabiais vaizdais virš medžių viršūnių. Visi pavargę, bet laimingi grįžo namo.