Vasario 3 dieną Eitminiškių pagrindinėje mokykloje apsilankė svečiai iš Lenkijos. Lenkų delegacijai vadovavo Lenkijos Respublikos dviejų kadencijų senatorius Wieslaw Michał Pietrzak iš Vengoževo miesto, taip pat verslininkai Zygmunt Jurewicz ir Henryk Jabłoński iš Gižycko, juos lydėjo Nemenčinės seniūnijos seniūnas Edvard Puncevič. Svečius sutiko mokyklos administracija ir mokytojai.

Buvęs Lenkijos Respublikos senatorius organizavo paramos akciją Eitminiškių pagrindinei mokyklai. Prie akcijos aktyviai prisijungė lenkų verslininkai iš Gižycko:  Zygmunt Jurewicz ir Henryk Jabłoński, kurie perdavė dovanas lenkų mokyklai Eitminiškėse. Esame dėkingi žmonėms, kurie nepabūgo 30 laipsnių šalčio ir atvyko iš taip toli.. Mokykla gavo dovanų  du naujus stacionarius kompiuterius su visais reikalingais priedais, sporto reikmenų (kamuolių),  bei puodelių valgyklai. Ypatingu akcentu tapo Lenkijos Respublikos vėliavos perdavimas.

Ši labdaros akcija yra viena iš daugiamečio bendradarbiavimo su Vengoževu pavyzdžių. Susitikimas buvo jaukus ir šiltas. Paaiškėjo, jog Zygmunt Jurewicz yra glaudžiai susijęs su Eitminiškėmis, nes iš šių vietų kilusi jo motina, tėvai sunkiais pokario metais emigravo į Lenkiją. Pono Zygmunto senelis buvo vienas iš šv. Antano bažnyčios statytojų. Bažnyčiai reikalingas stogo remontas, o tam reikalingos nemažos lėšos. Ponas Zygmunt svarsto galimybę finansiškai paremti bažnyčios stogo renovaciją ir taip padėti vietos bendruomenei išsaugoti savo šventyklą.

Eitminiškių pagrindinės mokyklos pedagogų kolektyvas, tėvai bei mokiniai dėkoja visiems rėmėjams už pagalbą mokyklai.