Asociacija Traugutt.org. organizavo projekto ,,Piątka z Wileńszczyzny“ tęsinį  pavadintą  ,,Piątka z Pomorza“. Rugsėjo 27-30 dienomis mokiniai iš Gdansko ir aplinkinių penkių mokyklų išsiruošė į pažintinę – edukacinę kelionę į Vilnių. Pirmą viešnagės dieną svečiai lankė lenkiškas mokyklas Vilniaus rajone.

Rugsėjo 28 dieną mokinių grupė su vadovu iš Legovos pagrindinės mokyklos lankėsi mūsų mokykloje. Mokiniai iš Lenkijos dalyvavo lietuvių kalbos pamokoje, kurią vedė lietuvių kalbos mokytoja Inga Čeponienė bei kūno kultūros pamokoje,  kurią paruošė kūno kultūros mokytojas Pavel Dainarovič.

Po pamokų mokykloje svečiai iš Lenkijos bei grupė mūsų mokyklos mokinių išvyko  į Maišiagalą aplankyti kunigo prelato Juzefo Obremskio  muziejaus. Mokiniai lankėsi klebonijos namuose, paties Kunigo juokais vadintuose dvareliu, daug sužinojo apie Kunigo, vadinto Vilniaus krašto patriarchu, gyvenimą bei pasitikrino, ką išmano apie religiją, ant interaktyvaus stalo atliko užduotis.

Kitas užsiėmimas vyko Maišiagalos tradicinių amatų centre, kuris įsikūręs netoli muziejaus, grafo Hovalto dvare. Verbų salėje vaikai maloniai leido laiką, rišo verbas. Rišti verbas mokė Agata Granicka. Kiekvienas dalyvis galėjo surišti savo verbą, į kurią tikrai įdėjo ir dalelę savo širdies.

Rugsėjo 29 dieną  ,,Penketukas iš pajūrio“  dalyvavo Derliaus šventės atidaryme Pikeliškėse. Šventinėje eisenoje svečiai žygiavo kartu su Nemenčinės seniūnijos atstovais  su seniūnu  Edvardu Puncevič  priešakyje. Tai buvo puiki proga pažinti tradicijas, kuriomis garsėja Vilniaus kraštas.

Apibendrinant ,,Penketuko“ viešnagę Vilniaus krašte, tikimės, jog tarp mokyklų  užsimezgusi draugystė ir bendradarbiavimas tęsis.