Lapkričio 15 d. Eitminiškių pagrindinės mokyklos 9-10 klasių moksleiviai, fizikos mokytoja Jadvyga Mikelevič, chemijos mokytoja Edita Verkovska, kartu su Eitminiškių gimnazijos moksleiviais ir mokytojais, dalyvavo netradicinėje pamokoje – paskaitoje „Sveikas gyvenimo būdas – kas tai?“, „Kodėl verta gyventi sveikai“, „Rūkymas ir alkoholis: kaip nepradėti ir kaip mesti?“. Šią pamoką organizavo Eitminiškių bibliotekos vedėja Genoefa Stankevič. Pamoka – paskaita vyko Nemenčinės daugiafunkciniame centre, Eitminiškių skyriuje.
Paskaitos metu Asociacijos Blaivybės Draugijos „Optimalistas“ prezidentas Gintautas Černiauskas pasakojo moksleiviams apie tabako ir alkoholio žalą jaunam žmogui, mitus sklindančius jaunimo tarpe. Pateikė labai įdomių pavyzdžių iš savo ir draugų gyvenimo. Jo pasakojimą papildė Andrej Chromin, kuris papasakojo apie savo gyvenimą rūkimo metu ir po jo. Moksleiviai labai susidomėję klausėsi lektoriaus, uždavinėjo klausimus, buvo labai aktyvūs.
Paskaitos pabaigoje mūsų mokyklos moksleiviai pildė pasiūlytą Genoefos Stankevič „Nerūkimo deklaraciją“, kurioje turėjo palikti savo rankos kontūrą baltame lapė. Pamoka- paskaita buvo naudinga moksleiviams, kurie pažadėjo laikytis sveiko gyvenimo būdo.