Eitminiškių pagrindinė mokykla birželio 7 – 11 d. dalyvavo projekte „Piątka z Wileńszczyzny”, kurį inicijavo asociacija Tragutt.org. Aštuonių mokinių grupė su palydove – Božena Lachovič turėjo galimybę įdomiai praleisti laisvalaikį ir tuo pačiu metu, gilinti savo žinias apie Lenkiją.

Lenkijoje mokslo metai dar nesibaigė, todėl mūsų mokiniai su naujais draugais, VIb pagrindinės mokyklos klase Lagove (Łęgowo),  dvi dienas lankė mokykloje vykstančius užsiėmimus. Tos valandos mokykloje mokiniams praėjo labai greitai, vaikai dalyvavo dailės, informacinių technologijų ir sporto užsiėmimuose. Po pietų laukė įdomi programa, kuri buvo įgyvendinta kartu su mokiniais iš Vislaukės pagrindinės mokyklos. Pirmasis susitikimas vyko prie baidarių prieplaukos prie Juškovo. Mokiniai turėjo galimybę baidarėmis plaukti per Radunios upę, vaikai buvo globojami ir saugomi mūsų grupės koordinatoriaus Lukaszo Sulewskio.  Belaukiant prie ugniavietės, atvyko Pruszcz Gdański seniūnė – Magdalena Kołodziejczak.

Kitą dieną, po užsiėmimų mokykloje, vyko kelionė į Gdanską laivu. Miesto kraštovaizdis ir architektūra, žiūrint iš laivo denio, padarė didelį įspūdį visiems be išimties. Šeštadienį, birželio 9d., buvo laisva diena nuo užsiėmimų mokykloje, tad nuvykome aplankyti Gdansko, žavėjomės vertinga architektūra, miesto paveldu bei, žinoma, iš Šv. Marijos bazilikos bokšto atsiveriančia panorama.

Laikas prabėgo labai greitai. Sekmadienį, birželio 11 d., visos Vilniaus krašto grupės susitiko Gdynėje. Praleidome keletą valandų EXPERYMENT mokslo centre. Visi, nepriklausomai nuo amžiaus, rado kažką įdomaus sau.

Po skanių pietų, atėjo laikas atsisveikinti. Su didelėmis emocijomis grįžome į Lietuvą. Dėkojame organizacijai Tragutt.org, visiems rėmėjams ir šeimoms, kurios priėmė mūsų mokinius į savo namus, rūpinosi mumis mūsų viešnagės metu. Esame labai dėkingi mūsų koordinatoriui Lukaszui Sulewskiui už mūsų grupės priežiūra, kuris ilgai išliks mūsų širdyse.